Categories
Utendørstrening

TREN UTE kommer i mars!

Da har jeg endelig sendt inn fullstendig manus!

De første bildene til boka ble tatt for snart et år siden. Jeg hadde et ønske om å skape en bok som ikke bare innholdsmessig var bra, men som også skilte seg ut visuelt. Jeg ønsket å samarbeide med kun én fotograf for å skape et helhetlig billedlig inntrykk, og jeg så etter noen som var gode på både natur og bevegelse. Uten kontrakt med noe forlag, var jeg så heldig at jeg fikk med meg fotograf Erlend Haugen (www.erlendhaugen.com) på laget.

Å skrive bok i 2015 er utfordrende. De fleste finner den informasjonen de ønsker på nett, og da skal man ha gode argumenter med seg til forlagene for å få dem til å ha trua på prosjektet ditt. Jeg var aldri i tvil om at jeg ville kunne skape en god bok, men å skulle pitche dette overfor de store forlagene skulle likevel vise seg å være en utfordrende jobb – særlig fordi jeg også var positiv til å sparre med dem for å “snevre inn” boka i den retning de mente var aktuell.

Heldigvis har jeg alltid måttet stå på for å få til ting. Jeg er vant med å bli møtt med både motstand og tvil, og mister ikke motet så lett dersom jeg virkelig tror på noe. Jeg kunne for eksempel fort ha mista trua etter å ha fått tilbakemelding om at det nok måtte både ord som “sprettrumpe” og “sixpack” med i boka for at den skulle selge. Det var jo nettopp dette jeg IKKE ønsket å formidle – men treningsglede og mestring! Etter å ha mottatt både autosvar og manglende oppfølging etter møter med enkelte forlag, valgte jeg til slutt å legge prosjektet til side noen uker i vinter, før jeg på ny laget en ny pitch. Denne sendte jeg til Cappelen Damm som jeg ennå ikke hadde henvendt meg til, og der møtte jeg en helt fantastisk dame som hadde trua fra første stund. Takk Bente!

Fra kontrakten var i boks i mai har det gått slag i slag. Fem av kapitlene er laget i Frankrike hvor fotografen holder til. Resten av bildene er tatt i Norge. Mange mennesker har stilt opp for meg på fotosessions, noe jeg er evig takknemlig for. Andre har lest gjennom tekstene mine og testet ut programmene som blir presentert i boka. Takk til alle som har vist så positiv innstilling til dette prosjektet og som har backet meg hele veien. Det har betydd mye for meg når jeg står alene i dette.

Nå gleder jeg meg til neste del i prosessen hvor detaljer skal på plass og layouten skal lages. Dette blir en bra høst! Boka vil forresten være i butikkhyllene i mars!

 

Du kan følge boka mi og meg på instagram: @trenute @kreativtrening

6 replies on “TREN UTE kommer i mars!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *