Verdens aktivitetsdag

Hvert år markeres “Verdens aktivitetsdag”, og Helsedirektoratet oppfordrer fylker, kommuner, private aktører og frivillige til å markere denne dagen, som i år er 10. mai. Som frivillig med konseptet mitt Trening UTE, som privat aktør med selskapet mitt Kreativ Trening, og ikke minst, som helse- og treningsterapaut, ønsker selvfølgelig også jeg å bidra. Jeg inviterer derfor til to korte og effektive hverdagsøkter som jeg filmer direkte fra min Facebookside mandag 10. mai.

Bryt dagens stillesittende mønster med en liten gå- eller løpetur.


AKTIV HVERDAG
Årets tema i Norge er “Aktiv hverdag”, og det er nettopp en aktiv hverdag jeg virkelig brenner for. Jeg har brukt særlig det siste året på å inspirere til mest mulig hverdagstrim gjennom ulike kanaler, og er selv stor tilhenger av aktiviteter som bryter det stillesittende mønsteret vi fort havner i. Jeg har derfor filmet drøssevis av treningsprogram som varer mellom 10 og 25 minutter det siste året, og disse kan du gjerne gjenbruke så mange ganger du vil. Her finner du blant annet gratis inspirasjon fra meg:
– YouTube-kanalen til Kreativ Trening
– Kristins treningstips på Facebook

Det har kanskje aldri vært viktigere med økt hverdagsaktivitet enn nå, og forskning viser at koronatiden har vært uheldig for mange sin fysiske helse, som igjen ofte også går utover den psykiske helsen. I debatten om slanking den siste tiden, har jeg savnet mer fokus på verdien av fysisk aktivitet, for uansett hvor mange kilo du bærer på, er helsegevinsten ved å være aktiv enorm, og hverdagstrimmen er viktig for oss alle! Dette har jeg skrevet mye om tidligere, men hva med å se tilbake på dette innlegget som jeg skrev allerede i 2015?

VELKOMMEN!
10. mai ønsker jeg deg velkommen til to korte økter, som vil vare ca. 10 minutter hver, og som jeg filmer direkte fra Kreativ Trening AS på Facebook:
– Kontorstrekk kl. 11.00
– Helkroppsøkt kl. 15.00
Opplev at det går an å få gjort mye fornuftig for kroppen på noen få minutter! Det eneste du trenger å gjøre, er å gå inn på Facebooksiden min det aktuelle klokkeslette, så vil du se når jeg går live. Håper du kommer!

Har du forresten ikke hørt om oss helse- og treningsterapeuter før? Vi er fagpersoner med utdannelse innen aktivitetsmedisin. Vi har spesialkompetanse innen bruk av fysisk aktivitet mot fysiske og psykiske helseutfordringer. Flere av oss jobber offentlig innen folkehelse, blant annet for FHI og Helsedirektoratet, noen dypdykker i forskningen mens andre jobber kommunalt i frisklivssentraler. Les gjerne mer om vår forening, hvor jeg selv for tiden er styremedlem, her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *