Categories
Utendørstrening

Kom i gang med løping

En av årsakene til at mange aldri kommer i gang med løping, er at de går for hardt ut og setter seg for høye mål for raskt.

En av årsakene til at mange aldri kommer i gang med løping, er at de går for hardt ut og setter seg for høye mål for raskt. Om man ikke har løpt i det hele tatt på flere år, kan det å forsøke seg på en kilometer eller to sammenhengende føles tungt eller oppleves som umulig. Det kan også være en enorm belastning for kroppen, og mange opplever å få vondter eller småskader.

Kristin Granum Rosebø. Foto: Robert S. Eik

Jeg vet ikke hvor ofte jeg ser at folk gir opp i en tidlig fase, fordi de har en oppfatning av at de skal klare så mye mer enn det kroppen deres tillater. Manglende tålmodighet og respekt for at kroppen trenger en god del tid for å bli vant med noe nytt, medfører at mange gir opp før de egentlig har kommet i gang

 

Kom i gang med løping i lukket Facebookgruppe

Dette er grunnen til at jeg har laget et videobasert opplegg som får deg skånsomt i gang med løping – helt kostnadsfritt! I løpet av tre uker må du forplikte deg til å gjennomføre tre treningsøkter som varer en halvtime. Opplegget er laget slik at du skal ha minimum én og maks to hviledager mellom hver økt. Dette er for at du skal ha kontinuitet og gi kroppen en gradvis økende belastning. Målet er at du skal kunne klare å løpe 20-30 minutter sammenhengende med en god løpsopplevelse etter disse tre ukene.

Dette har vært en fantastisk spennende reise. Fra å regelrett hate å løpe til nå å synes det er morsomt! Fra å få hetta ved syn av oppoverbakker, til nå å “glede” meg. Opplegget har gitt meg inspirasjon til å fortsette og jeg har merket stor fremgang ved intervall. Jeg har fått innsikt i at min utfordring tidligere har vært å gå altfor hardt ut. Disse ukene har gitt mestring, glede og motivasjon til at det faktisk nytter. Tusen takk så langt!

Nina
https://www.youtube.com/watch?v=2fKbLWPoHw0

 

 

Bli en bedre løper i lukket Facebookgruppe

I forlengelse av “Kom i gang med løping” har jeg også laget et opplegg som heter “Bli en bedre løper”. Her veileder jeg individuelt i gruppa, i tillegg til at jeg gir flere tekiske tips, svarer på spørsmål og åpner for diskusjon.

Kristin Granum Rosebø. Foto: Erlend Haugen

Å bli en bedre løper handler mye om større bevissthet rundt hvordan og hvorfor vi løper som vi gjør. Ved å bli mer oppmerksom på egen løpeteknikk og fart, kan vi bli mer reflekterte løpere. I løpet av denne perioden vil du få ni ulike økter fordelt på tre-fire uker. Fartsbevissthet og subjektiv opplevelse av hvor slitne vi er, er viktige stikkord for dette opplegget. Med varierte økter, både roligere og mer intensive, vil du garantert bli en langt mer bevisst løper i løpet av disse ukene. Du vil også få anledning til å teste mange ulike former for løping med alt fra rolige langkjøringer til varierte intervalløkter.

Her kan du lese mer om opplegget og finne lenke til neste gruppe.

 

«Utrolig bra opplegg. Lærerikt, og ikke minst god ivaretakelse gjennom fokus også på styrkeøvelser gjennom hele opplegget. Ikke minst god oppfølging underveis, og forståelse av at det tar tid å bygge opp formen til å bli en god og skadefri løper. Kan varmt anbefales»

HILDE

Takk for flott opplegg, knallgode økter og innspill på teknikk. Jeg for min del har fått en fin boost på løpingen, og ting å jobbe med fremover. Ikke for mye og ikke for lite!

Morten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *