Categories
Uncategorized

Onlinetrening på hjemmekontoret

Jo mer du sitter stille, jo viktigere er det med regelmessig fysisk aktivitet. Med stadig mer hjemmekontor for mange, er det viktig at arbeidsgiver motiverer sine ansatte til både avbrekk i den stillesittende hverdagen, og til trening. Les gjerne denne artikkelen hvor jeg bidro tidligere i 2020 “Kroppen visner på hjemmekontoret”.

Jeg har hatt stor glede av å levere onlinetrening i en årrekke, men ikke overraskende var det først i 2020 at denne treningsformen fikk seg en real boost, og i dag har jeg gleden av å levere onlinetrening til ulike bedrifter via Teams, Meet eller Zoom.

Kontorstrekk

Onlinetrening er ikke bare tidsbesparende, men kan også være svært effektivt. I arbeidstiden er det for mange de små avbrekkene som er viktigst, og effektive kontorstrekker på 10-15 minutter kan gjøre mye for kroppen.

Det kan være vanskelig å få til slike avbrekk helt på egenhånd, og jeg ser at det er avgjørende at ledelsen går foran som et godt eksempel og både deltar og motiverer sine ansatt til deltagelse, for at dette skal bli en suksess. Når jeg leverer kontorstrekker forsøker jeg alltid å motivere deltagerne til også å være mer aktive på egenhånd, samtidig som jeg gir dem tips til øvelser som kan være fine og hente fram på egenhånd gjennom lange, sittende arbeidsdager.

Styrketrening

Mange er flinke til å ta seg kortere eller lengre lufteturer i løpet av dagen, men det å få gjort stryketrening hjemme kan være utfordrende for mange. Å bli dratt gjennom en effektiv helkroppsøkt kan derfor gjøre susen, hvor man ikke behøver annet utstyr enn en forhøyning som en stol, og eventuelt en strikk eller vekt. Jeg opplever at mange er kreative for å kunne gjøre økta litt tyngre ved å enten fylle en sekk med bøker, løfte på brannslukningsapparatet eller barna sine. Samtidig veileder jeg alltid økta slik at den også er effektiv uten ekstra tyngde. En slik økt har gjerne en varighet på 40-45 minutter effektiv treningstid, men jeg kan tilpasse etter den aktuelle bedriften sitt ønske for sine ansatte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *