Categories
PT og Livsstilsendring

Vær fornøyd med den du er i den kroppen du har!

Om du trener regelmessig, og er fornøyd med tiden du setter av til trening, vær også fornøyd med den kroppen du har. Ikke la andre definere hvilken kropp som er perfekt for deg!

Jeg må si meg litt lei av artikler og oppslag som definerer “den perfekte kropp” som slanke og muskuløse. Er det virkelig dette som ER den perfekte kroppen, eller er den perfekte kroppen en kropp som du synes det er ok å bo i? Jeg synes samtidig det er leit å se at det stadig er flere Personlige Trenere som er ekstremt fokusert på eget utseende på nettet. Som PT bør man selvfølgelig være et sunt forbilde, men er man et godt forbilde ved å vise fram egen kropp og egne resultater innen trening? Det er helt tydelig at det er til inspirasjon for enkelte, ofte unge mennesker, men for dem som ikke har kapasitet eller ønske om å legge ned like mye tid til trening, kan det være hardt, om ikke umulig å oppnå samme resultater. Jeg undrer meg også over hvor sunt det egentlig er å følge strenge dietter og ekstreme treningsprogram i lengden, og hva dette gjør med unge mennesker sitt syn på egen kropp og utseende.

Jeg for min del anser ikke mine mål med min trening som vesentlig i forhold til hva mine kunder sine mål med treningen er, selv om jeg selvfølgelig drar nytte av erfaringer jeg selv har gjort innen trening i mitt arbeid med mine kunder. Jeg er usikker på i hvilken grad det å skulle få en perfekt, stram rumpe eller six-pack til bikinisesongen er et fokus som gir inspirasjon og glede for folk flest. Jeg er også usikker på hvor lykkelig man blir dersom det utseendemessige er det viktigste formålet med treningen. Hvor sunt er det egentlig å trene dersom det fører til negativ selvfølelse, ekstremt fokus på alt som er “feil” med egen kropp, eller resultater som uteblir fordi de kanskje ikke er realistiske i forhold til hva man ønsker å ofre? Selv mener jeg det er langt viktigere å fokusere på helsegevinsten av treningen, og alle de gode følelsene trening kan gi. Dersom man allerede har et anstrengt forhold til egen kropp, tror jeg neppe bilder av hva media har definert som “den perfekte kropp” er til inspirasjon.

For meg er det viktig at kundene mine er fornøyd med den de er, og får et avslappet forhold til den kroppen de har, også i en endringsprosess. At de jobber mot mål om å bli slankere, strammere eller mer muskuløse er naturlig, og det er fantastisk å nå disse målene sammen med dem, men det er likevel viktig å kunne leve godt med den kroppen man har slik den er i dag. Man skal tross alt bo i sin egen kropp gjennom en endringsprosess som kan ta tid, og dersom man hele tiden har fokus på alt det negative, kan treningen også blir svært slitsom. Det er heller ikke min oppgave å definere hvilken kropp kundene min skal være fornøyd med, men snarere hjelpe dem med å være realistiske i forhold til hvilke resultater det er mulig å oppnå med den treningsmengden man er villig til å legge ned. Husk at kropp og sinn hører sammen. Vær heller fornøyd med den du er og hva du faktisk får til med treningen din.

Selvrespekt framfor sprettrumpe og six-pack sier nå jeg!

4 replies on “Vær fornøyd med den du er i den kroppen du har!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *